Než začnete něco zkoušet

Všechny články, které zde najdete, píši s nejlepším vědomím a svědomím za účelem pomoci úplným začátečníkům proniknout do tajů jógy. Přesto ale mějte vždy na paměti, že jsme každý jiný a to, co je pro jednoho příjemné uvolnění může druhému způsobovat bolesti! Na prvním místě je VŽDY vaše tělo a vaše možnosti, teprve potom je to ostatní. Takže pokud vám bude kterákoli část nepříjemná, nedělejte ji a raději se poraďte s odborníkem!
I když se józe věnuji poměrně intenzivně jak teorií tak praxí, pořád jsem jen osmnáctiletá holka a ne žádný odborník.

Aero jóga

Aero, nebo též fly, antigravity, aerial, swing… jóga se, jak už název napovídá, cvičí ve vzduchu. Přesněji ve speciálních vacích, jejíž výšku si může nastavit každý jogín sám. Sami si tak určíte (nebo lektor na lekci), jestli chcete cvičit úplně ve vzduchu, nebo být při pozicích v kontaktu se zemí. Obrovskou výhodou tohoto relativně nového stylu je právě ta možnost být ve vzduchu. Je to velká pomoc pro celé tělo, protože tímto docílíte opravdového uvolnění všech svalů i kloubů. Navíc jsou v těchto sítích daleko jednodušší obrácené pozice, které mají blahodárné účinky na krevní oběh, migrény, páteř, nohy…

Účinky:
Uvolnění celého těla i mysli

Pro koho je vhodná?
Hlavně pro lidi, co se nebojí něčeho nového. Je potřeba počítat s tím, že pohyb v této síti je úplně jiný, než na jaký je naše tělo zvyklé a taky fyzicky náročnější, protože zde chybí ta pevná podložka. I proto bych to asi nedoporučila lidem, kteří nemají s jógou žádné zkušenosti.

Speciální pomůcky:
Speciální vak pro tento styl, který v centrech mají, případně se dá za +-4000,- pořídit i domů. Taky se může hodit podložka, pokud hodláte být při cvičení v kontaktu se zemí.

Lektoři, pod jejichž vedením jsem tento styl cvičila:
Zatím jsem bohužel neměla to štěstí si tento styl vyzkoušet, ale velmi mě láká, takže snad někdy budu mít příležitost si ho zacvičit... 

Komentáře

Oblíbené příspěvky