Než začnete něco zkoušet

Všechny články, které zde najdete, píši s nejlepším vědomím a svědomím za účelem pomoci úplným začátečníkům proniknout do tajů jógy. Přesto ale mějte vždy na paměti, že jsme každý jiný a to, co je pro jednoho příjemné uvolnění může druhému způsobovat bolesti! Na prvním místě je VŽDY vaše tělo a vaše možnosti, teprve potom je to ostatní. Takže pokud vám bude kterákoli část nepříjemná, nedělejte ji a raději se poraďte s odborníkem!
I když se józe věnuji poměrně intenzivně jak teorií tak praxí, pořád jsem jen osmnáctiletá holka a ne žádný odborník.

Jóga smíchu

Měli jste těžký den a jste psychicky na dně? Potřebujete na chvíli přestat myslet na běžné starosti? V tom případě si myslím, že je pro vás tento styl naprosto ideální. Protože přiznejme si, pokud jste v józe teprve začátečníci, ne vždy se na běžné lekci podaří účinně odbourat všechny myšlenky. V józe smíchu to půjde bez problémů. 
A jak taková lekce vlastně vypadá?
Nejdříve se připravte na to, že se tato lekce bude běžnějším stylům jógy (například spinální, ashtanga, vinyasa…) podobat jen opravdu vzdáleně. Podložku pravděpodobně vůbec potřebovat nebudete. Většina cviků se totiž provádí ve stoje nebo rovnou za chůze. Taky tady nečekejte žádné ásany, místo toho si budete možná (určitě) připadat trochu jako blázni. Náplní této lekce budou totiž pokyny jako „Představte si, že vám právě přišlo oznámení o exekuci, zoufale se tomu smějte a podělte se o toto oznámení s ostatními.“ Nebo "Dejte si ruku k uchu, jakože telefonujete, procházejte se mezi ostatními, hlasitě se smějte a dělejte různá gesta, jako byste telefonovali o něčem velmi zábavném." Asi to teď zní opravdu zvláštně, ale věřte mi, že to stojí za to. Garantuji, že si po 1 takové lekci budete připadat neuvěřitelně lehce a uvolněně. Ono, nenadarmo se říká, že smích léčí… A taky si tady potvrdíte, že smích je vážně hodně nakažlivý.


Účinky:
Odbourání každodenního stresu, uvolnění

Pro koho je vhodná?
Úplně pro všechny, ať jste muž nebo žena, je vám 5 nebo 50 a jste zběhlí jogíni nebo jste jógu nikdy necvičili. Na této lekci se bude líbit všem.
- Nutno ale podotknout, že nejde o styl, jímž by se dalo nahradit cvičení.

Speciální pomůcky:
Možná podložka, ale záleží na lekci a lektorovi - u nás jsme ji nepotřebovali.
- Jógová centra je většinou nabízí zdarma k zapůjčení.

Lektoři, pod jejichž vedením jsem tento styl cvičila:
Kristýna Vorel (Setkala jsem se s ní na akci v Bohumíně. Bohužel nevím, jestli momentálně vede nějaké lekce.)

Komentáře

Oblíbené příspěvky