Než začnete něco zkoušet

Všechny články, které zde najdete, píši s nejlepším vědomím a svědomím za účelem pomoci úplným začátečníkům proniknout do tajů jógy. Přesto ale mějte vždy na paměti, že jsme každý jiný a to, co je pro jednoho příjemné uvolnění může druhému způsobovat bolesti! Na prvním místě je VŽDY vaše tělo a vaše možnosti, teprve potom je to ostatní. Takže pokud vám bude kterákoli část nepříjemná, nedělejte ji a raději se poraďte s odborníkem!
I když se józe věnuji poměrně intenzivně jak teorií tak praxí, pořád jsem jen osmnáctiletá holka a ne žádný odborník.

Den jógy - oslavte ho taky!

Přemýšlíte o tom, že byste zkusili jógu, ale nechcete hned za první lekci dávat peníze? Chcete to prostě jen otestovat? Zjistit, jestli vás to bude bavit, jestli vám ten či onen lektor bude sedět? Nebo už jste ostřílení jogíni, kteří mají rádi výzvy?
Pak budete mít již brzy skvělou příležitost! 21.6. totiž oslavíme již počtvrté oficiálně uznaný Den jógy. Přivítejme společně návrat slunce sto osmi pozdravy. Číslo 108 má v józe magický význam. 108 je korálků na Mále, 108 je písmen v sanskrtské abecedě, 108 je počet všech čaker v našem těle. Rozhodně se ale tohoto čísla nelekejte, jak je na této stránce již několikrát zmíněno, v józe jde především o vaši pohodu. Není nutné udělat všech 108 pozdravů, zvláště, pokud jde o první setkání s jógou, ale je nutné si tento den naplno užít a procítit vlastní tělo. Vždyť o tom je celá jóga...
Cvičit můžete buď sami doma podle návodu na této stránce (tady), nebo podle nějakého videa na YouTube, nebo se můžete přidat ke společnému cvičení ve vašem okolí. Zde je seznam těch, o kterých vím:

  • Bohumín - 20.6. od 17:30 na Gymnáziu Fr. Živného, vstup zdarma, odkaz na FB událost
  • Hradec Králové - 21.6. od 9:30 do večera ve studiu Yoga Dream, více informací TADY
  • Hradec nad Moravicí - 21.6. od 16:30 na travnaté ploše pod Bílou věží, vstupné dobrovolné (výtěžek půjde na Dobrého anděla), odkaz na FB událost
  • Praha 10 - 21.6. od 14:00 do 19:00 v Malešickém parku, odkaz na FB událost
Pokud víte o nějakém dalším místě, napište mi to prosím do komentářů a já ho sem ráda přidám. Počítejte taky s tím, že jestli vytrváte po celou dobu, zabere cvičení okolo dvou hodin.

Komentáře

Oblíbené příspěvky