Než začnete něco zkoušet

Všechny články, které zde najdete, píši s nejlepším vědomím a svědomím za účelem pomoci úplným začátečníkům proniknout do tajů jógy. Přesto ale mějte vždy na paměti, že jsme každý jiný a to, co je pro jednoho příjemné uvolnění může druhému způsobovat bolesti! Na prvním místě je VŽDY vaše tělo a vaše možnosti, teprve potom je to ostatní. Takže pokud vám bude kterákoli část nepříjemná, nedělejte ji a raději se poraďte s odborníkem!
I když se józe věnuji poměrně intenzivně jak teorií tak praxí, pořád jsem jen osmnáctiletá holka a ne žádný odborník.

Ostravský jógový festival 2019


Je to sotva tři čtvrtě roku, co skončil sedmý ročník ostravského festivalu, a už je možné natrefit na letáček k ročníku osmému! Ano, je to tak, ani v roce 2019 nepřijde Ostrava o tuto úžasnou a jedinečnou akci. A všichni jste zváni! Ať už jste ostřílení jogíni nebo jógou dosud nepolíbení. Ať už jste mladí nebo staří, velcí nebo malí, tlustí nebo tencí... Na jógovém festivalu si určitě najdete to své.

Teď už ale k věcem, které by vás, jako návštěvníky, mohly zajímat.
Již tradičně se vše odehraje ve čtvrtek v Pranava jóga centru a od pátku pak v kouzelných prostorách starých koupelen alias Dolní oblast Vítkovic. Konkrétně letos připadl festival na poslední víkend v dubnu, tedy 25. – 28.4.2019. Doufám, že všichni už máte toto datum červeně označeno ve všech svých diářích a kalendářích!
Zacvičit si budete moci podle festivalových stálic, jakými jsou například Míša Lalíková, Iris Homová, Lenka Knag, Lucka Rojas, Kačka Stasiková, Zdeno Yogi nebo třeba i známá paní doktorka Jarmila Klímová. Podle lektorů, jejichž lekce se na festivalu objeví poprvé. Mezi ně patří třeba Šárka Vojáčková, Simona Klimešová nebo Lenka Stillerová. A taky podle lektorů zahraničních. Svou účast přislíbili Dimitris Dibelo z Řecka, Aimée Pranavā Tañón z Amsterdamu, Kabir Bharti z Indie a Jules Febre z New Yorku. Celkem se na festivalu objeví více než 40 účinkujících. Budete tak mít jedinečnou šanci vyzkoušet něco jiného, něco úplně nového, něco, co jste si vždy přáli zkusit. Za sebe můžu říct, že jsem si loni splnila sen, když jsem si poprvé mohla zajít na lekci vedenou v angličtině.

Všechno je to krásné, ale možná se teď ptáte, kolik vás to bude stát…
Z tabulky níže je jasné, že vstupenky prošly již prvním kolem zdražování, nicméně koupit si lístek dnes je stále výhodnější, než to nechat až na den konání. Taky si můžete všimnout, že už není možné koupit si vstupenku pouze na čtvrtek ani platinum pass, protože čtvrteční kapacita je naplněna, takže já myslím, že teď už opravdu není na co čekat!!!
Ceny jsou tedy následovné:


A na co konkrétně se můžete těšit? 
Ve čtvrtek ve 14:00 celý festival zahájí moje milovaná Míša Lalíková svou lekcí spinální jógy, následovat bude lekce Lucky Formanové v rytmu Vinyasa, pak se o program postará první zahraniční hvězda a to Dimitris Dibelo s lekcí na záklony a předklony. Čtvrtek zakončí Martin Tomeš jemným podvečerním plynutím.
Jak již bylo zmíněno, od pátku se celý festival přesune do podstatně větších prostor, díky kterým si budete moci vybírat až ze 4 současně běžících lekcí.
V pátek vás tak čeká například jóga pro zdravá záda, jógová terapie, mohendžodáro, artejóga, jivamukti jóga, přednáška o léčivém potenciálu dechu nebo mantra jóga.
V sobotu si budete moci zajít třeba na jemnou hathajógu Kačky Stasikové, spinal jógu Míši Lalíkové, jednoduchou power jógu Martina Fajky nebo na přednášku o životních mapách Edity Činčalové.
A v neděli se na vás bude těšit mimo jiné taky Monika Winklerová s fasciální jógou, Petra Jančová s pikalajógou, Kamila Latifah Koběrská s orientálním tancem pro ženy nebo Mudr. Jarmila Klímová s přednáškou na téma Celostní medicína - radost jako klíč ke zdraví.
Všechny potřebné detaily o čase a umístění jednotlivých lekcí najdete tady. Doporučuji se na program před samotným festivalem alespoň mrknout, ať vám náhodou neuteče nějaká lekce, na kterou se těšíte. A pro ty z vás, kteří rádi vše pěkně naplánované mám ještě jednu skvělou zprávu! TADY najdete celý program v pdf, takže si ho můžete stáhnout, vytisknout a vše pohodlně probrat třeba s kamarádkami v kavárně.


Na závěr bych ještě chtěla podotknout, že řeči typu „letos nedorazím, nemám čas“ pro mě nejsou dostatečnou výmluvou! Jako od maturantky se ode mě nejspíš taky očekává, že poslední víkend v dubnu strávím trochu jinak, ale tuhle geniální akci si prostě nemůžu nechat ujít… Tak co? Dorazíte? Já i všichni ostatní z produkčního týmu se na vás už teď moc těšíme!
Namasté!

P.S.: Jakékoli dotazy pište do komentářů, případně navštivte oficiální stránky festivalu www.jogafestival.cz. Zároveň doporučuji sledovat i facebook a instagram festivalu, ať máte jistotu, že vám žádná novinka neunikne!

Komentáře

Oblíbené příspěvky